Psoriaza është një sëmundje kronike e lëkurës. Në Suedi kanë rreth persona me sëmundjen psoriasis. Simptoma është, të paraqiturit e njollave të.

Psoriaza është një sëmundje kronike e lëkurës. Në Suedi kanë rreth persona me sëmundjen psoriasis. Simptoma është, të paraqiturit Foto guttate psoriazis njollave të kuqe, të mbuluara me lëkurë të bardhë të lëvoruar. Kjo mvaret nga se qelizat e lëkurës shumëzohen më shpesh se zakonisht. Këto njolla mund të paraqiten në Foto guttate psoriazis, por më here në bërryla dhe gjunjë, trup dhe rrënjë të flokëve.

Psoriasis mund të duket si puçërra të vogla dhe lëkurë shumë të skuqur, si nën sjetull, ije dhe organet gjenitale.

Por, edhe duartë, këmbët si the thonjët mund të sulmohen nga psoriasis. Shkencëtarët mendojnë se psoriasis është Foto guttate psoriazis sëmundje autoimune, ku sistemi i imunitetit shkakton inflamacion të lëkurës, e shpeshëherë edhe të gjymtyrve.

Sëmundja e gjymtyrve quhet psiriasisartrit. Çrregullim është një gjendje kronike të përsëritura që varion në ashpërsi nga arna të vogla të lokalizuara në mbulim të plotë trupit. Fingernails dhe toenails janë shpesh të prekura distrofi psoriatic gozhde dhe mund të shihet si një gjetje të izoluar.

Psoriasis gjithashtu mund të shkaktojë inflamacion i nyjave, i cili njihet si artrit psoriatic. Dhjetë të pesëmbëdhjetë përqind e njerëzve me psoriasis kanë artrit psoriatic. Shkaku i psoriasis nuk dihet, por besohet të ketë një komponent gjenetik. Faktorët të cilët mund të përkeqësojnë psoriasis të përfshijnë stres, tërheqjen e sistemike corticosteroid, Foto guttate psoriazis të tepruar të alkoolit dhe duhanit. Shkaku pse njeriu sëmuret nga psoriasis nuk është i qartë.

Vetitë trashëguese gjenet Foto guttate psoriazis se luajnë një rol të rëndësishëm në disponimin e rrethanave të zhvillimit të kësaj sëmundje. Krahas vetive trashëguese, për debutimin si dhe rrjedhën, ndonjëherë, lujanë rol edhe faktorë të tjerë, si psh. Psoriasis mund të paraqitet kurdoherë gjatë jetës së njeriut. Psoriasis, më shpesh paraqitet tek të rinjtë. Gjysma e këtyre njerëzve sëmuren nga psoriasis, para moshës 25 vjeçare.

Edhe fëmijët mund Foto guttate psoriazis sëmuren nga psoriasis, por këto janë visit web page të rralla. Nga psoriasis sëmuren njësoj, si burrat ashtu edhe gratë. Psoriasis nuk është sëmundje infektuese, ende nuk ka ilaç për t´u shëruar nga psoriasis.

Foto guttate psoriazis hulumtime intensive shkencore si në Suedi ashtu edhe në vise Foto guttate psoriazis, për t´i gjetur gjenet e sëmundjes, për të gjetur mënyra të sigurta dhe efektive të mjekimit, për ta zhdukur simptomën.

Mjekimi i sëmundjes psoriasis sot, ka për qëllim që në mënyrën sa më të thjeshtë t´ia lehtësojë Foto guttate psoriazis e përditshme të sëmurit.

Sëmundja mjekohet me yndyrëra të ndryshme, për zbutjen e lëkurës, si dhe me ndriçim ultraviolet. Foto guttate psoriazis mjekim edhe me hape. Mjekimi i sëmundjes psoriasis bëhet gjithmonë Foto guttate psoriazis rekomandimit të mjekut. Preferohet një specialist i lëkurës. Psoriasis ndoshta një nga sëmundjet më të gjatë të njerëzve të njohur dhe njëkohësisht një nga më keqkuptuar. Disa studiues besojnë se psoriasis të ketë qenë përfshirë ndër kushtet e lëkurës quhet tzaraat në Bibël.

Grekët përdorur termi lepra λεπρα pėr kushtet e lëkurës me luspa. Ata përdoren psora termin për të përshkruar kushtet itchy skin. Ai u bë i njohur si lepra Willan në fund të shekullit të 18 kur dermatologjistit anglez Willan dhe Thomas Robert Bateman e diferencuan atë nga sëmundjet e lëkurës të tjera. Gërbula, thanë ata, dallohet nga formë e rregullt, rrethore e patches, Foto guttate psoriazis psoriasis është gjithmonë e parregullt.

Willan identifikoi dy kategori: Ndërsa kjo mund të ketë qenë vizualisht, dhe më vonë semantike, Foto guttate psoriazis me lebër, nuk ishte deri në se gjendja i është dhënë fund psoriasis emrin nga Hebra dermatolog vjenez Ferdinand von.

Emri rrjedh nga fjala greke psora që do të thotë të kruhet. Ishte gjatë shekullit të 20 që ishte tej psoriasis diferencuar në lloje të veçanta. Simptomet e psoriasis mund të manifestuar në scalp psoriazis të ndryshme. Variantet përfshijnë pllakën, pustular, guttate dhe Foto guttate psoriazis psoriasis.

Ky seksion përshkruan çdo lloji me kodin e ICD [5]. Psoriasis Pllaka psoriasis vulgaris L Psoriasis Pllaka ngritur zakonisht duket si zona e lëkurës i përflakur i mbuluar me lëkurë të bardhë Foto guttate psoriazis luspa argjendtë. Këto zona janë quajtur pllaka.

Psoriasis Flexural psoriasis inversi L Kjo ndodh në folds lëkurë, sidomos rreth organet gjenitale në mes të kofshës dhe ijënën sqjetulla, nën stomakun mbipeshë pannusdhe nën gjoksa inframammary dele. Ajo është acaruar nga fërkime dhe djerse, dhe është e ndjeshme ndaj infeksioneve fungale.

Këto njolla të shumta e psoriasis duken mbi sipërfaqe të mëdha të trupit, të tilla si trunk, gjymtyrët, dhe kokës. Psoriasis Guttate është i lidhur me infeksion streptococcal fyt. Lëkurës nën dhe përreth pustules është e kuqe dhe e tenderit. Psoriasis Pustular mund të lokalizuara, zakonisht në duart dhe këmbët pustulosis palmoplantarose përgjithësuar me continue reading e përhapur që ndodh rastësisht në çdo pjesë të trupit.

Këto ndryshime përfshijnë discolouring në pjatë gozhdë, vendosjes së thonjve, duke shkuar nëpër linjat e thonjve, trashje e lëkurës nën gozhdë, dhe loosening onycholysis dhe u shkatëruar e gozhdë. Artrit Psoriatic mund të ndikojë në ndonjë të përbashkët, por është më e zakonshme në nyjet e gishtave dhe të këmbëve.

Kjo mund të rezultojë në një mish-formë ënjtje të gishtat dhe këpucë me majë të njohur si dactylitis. Artrit Psoriatic mund të ndikojë hips, gjunjë dhe shpinë spondylitis. Ajo mund të shoqërohet me kruajtje të rënda, ënjtje dhe dhimbje.

Kjo është shpesh rezultat i një Foto guttate psoriazis të psoriasis pllakën e paqëndrueshme, veçanërisht pas tërheqjes së menjëhershme të trajtimit sistemik.

Kjo formë e psoriasis mund të jetë fatale, si inflamacion ekstreme dhe shtresim pengojnë aftësinë e trupit për të rregulluar temperaturën e lëkurës dhe për të kryer funksionet barrierë. Psoriasis është një sëmundje kronike relapsing e lëkurës që mund të klasifikohen në lloje nonpustular dhe pustular si vijon. Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë. Marrë nga " https: Menyja e navigimit Mjete vetjake Nuk keni hyrë brenda Diskutimi Kontribute Krijo llogari Hyni. Hapsirat e emrit Artikulli Diskutimet.

Shikime Lexo Redakto Redakto tekstin burimor Shiko historikun. Navigimi Faqja kryesore Portale tematike Ngjarjet e tanishme Ndryshimet e fundit Artikull i rastit Ndihmësi Dhuroni. Mjete Lidhjet këtu Ndryshime të Foto guttate psoriazis Ngarkoni skeda Faqet Foto guttate psoriazis Lidhja e përhershme Informacioni i faqes Artikulli Wikidata Cito artikullin.

Kjo faqe është redaktuar për herë te fundit më 22 marsnë orën Shiko Terms of Use për më shumë informacione. Rreth të dhënave vetjake Rreth Wikipedia-s Shfajësimet Zhvilluesit Cookie statement Për celular.

Kjo faqe është e palidhur nga faqe Foto guttate psoriazis tjera. Ndihmoni që faqet e tjera me temë të ngjashme të lidhen me të.


Psoriaza është një sëmundje kronike e lëkurës. Në Suedi kanë rreth persona me sëmundjen psoriasis. Simptoma është, të paraqiturit e njollave të.

People often think of psoriasis as a single skin condition. In fact, there are multiple types of psoriasis, though people will typically have only one type at a time. Each type of psoriasis has very distinct symptoms and characteristics and can appear on the skin in a variety of ways.

It's important to know—and share with others—that no matter where it is on the body or what it looks like, psoriasis is not contagious. Characterized by raised, inflamed, red lesions covered by silvery white scales. Typically found on the elbows, knees, scalp, and lower back. Often starts in childhood or young adulthood.

Appears as small, pink, individual spots on the skin of the torso, arms, and legs. These spots are not usually as thick as plaque lesions. Found in the armpits, in the groin, under the click, and in other skin folds around the genitals and Foto guttate psoriazis buttocks. This type of psoriasis appears as bright-red lesions that are smooth and shiny. Primarily seen in adults, pustular psoriasis is characterized by white blisters of noninfectious pus surrounded by red skin.

It may either be localized to certain areas of the body, such as the hands and feet, or covering most of the body. A particularly inflammatory form of psoriasis affecting most of the body surface, it is characterized Foto guttate psoriazis periodic, widespread, Foto guttate psoriazis redness of the skin and the shedding of Foto guttate psoriazis in sheets. If you have any questions about this AbbVie Inc.

The content on this site has been created solely for US residents. Foto guttate psoriazis is intended for informational purposes only, and should Foto guttate psoriazis be used to replace a discussion with a health care professional.

All decisions regarding patient care must be handled by a health care professional, and be made based on the unique needs of each patient. Copyright © ABBVIE INC. North Chicago, IL 64Y To get the best possible experience using our website, we recommend updating your browser to a newer version or switching to a supported browser. AbbVie is providing this service to help patients find dermatologists in their area.

No fees have been received by or paid to dermatologists for participation in this specialist locator service. Inclusion of a physician in this directory does not represent an endorsement by or a recommendation from AbbVie.

You are ultimately responsible for the selection of a physician and it is an Foto guttate psoriazis decision that you should consider carefully. This dermatologist locator is just one source of information available to you.

Your browser does not support JavaScript! Sponsored by AbbVie Sponsored by AbbVie Search X. Learn About Psoriasis ABOUT PSORIASIS What Is Psoriasis? Psoriasis Types and Pictures Psoriasis Severity Causes of Psoriasis Psoriasis Symptoms Psoriasis and Joint Pain LIVING WITH PSORIASIS Diet, Exercise, and Stress Beneath the Surface Kit Treatments and Doctors Psoriasis Diagnosis Psoriasis Treatments Please click for source of Seeing a Doctor Questions to Ask Your Doctor Find the Right Doctor Connect with Others Talking with Family and Friends Connect with Foto guttate psoriazis Psoriasis Community Psoriasis Patient Advocate Program Patient Stories AbbVie Immunology Scholarship.

Psoriasis Types and Pictures People often think of psoriasis as a single skin condition. Plaque Psoriasis Characterized by raised, inflamed, red lesions covered by silvery white scales. Guttate Psoriasis Often starts in childhood or young adulthood. Inverse Psoriasis Found in the armpits, in the groin, under the breasts, and in other skin folds around the genitals and the buttocks. Pustular Psoriasis Primarily seen Foto guttate psoriazis adults, pustular psoriasis is characterized by white blisters of noninfectious pus surrounded by red skin.

Erythrodermic Psoriasis A particularly inflammatory form of psoriasis affecting most of the body surface, it is characterized by periodic, widespread, fiery redness of the skin and the shedding of scales in sheets.

Foto guttate psoriazis You Experiencing Joint Pain? Learn about psoriatic arthritis. Learn About Psoriasis More in this section ABOUT PSORIASIS Foto guttate psoriazis Is Psoriasis? Psoriasis Types and Pictures Psoriasis Severity Causes of Psoriasis Psoriasis Symptoms Psoriasis and Joint Pain LIVING WITH PSORIASIS Diet, Exercise, and Stress Beneath the Surface Kit. Treatments and Doctors More in this section Psoriasis Diagnosis Psoriasis Treatments Importance of Seeing a Doctor Questions to Ask Your Doctor Magnesium tratamentul psoriazisului homeopatie den the Right Doctor.

Connect with Others More in this section Talking with Family and Friends Connect with the Psoriasis Community Psoriasis Patient Advocate Program Patient Stories AbbVie Immunology Scholarship. Get Your Free Psoriasis Kit. Find the Right Doctor. Get Your Free Foto guttate psoriazis Kit Find the Right Doctor Find Us on Facebook. Contact Us Privacy Policy Terms of Use Sitemap. Here is a list of browsers we currently support.

Just click the icon to go to the download page. Yes No, go back to Psoriasis.


Guttate Psoriasis

Some more links:
- comentarii Neyromultivit psoriazis
Psoriaza është një sëmundje kronike e lëkurës. Në Suedi kanë rreth persona me sëmundjen psoriasis. Simptoma është, të paraqiturit e njollave të.
- Membrane psoriazis plasmafereză
Psoriaza është një sëmundje kronike e lëkurës. Në Suedi kanë rreth persona me sëmundjen psoriasis. Simptoma është, të paraqiturit e njollave të.
- dacă este posibil să se lucreze cu psoriazis în magazin
What is Genital Psoriasis? What causes genital psoriasis? Why does genital psoriasis sometimes require specific treatments? What treatments may or may not be used in.
- Essliver fort tratamentul psoriazisului
Psoriaza është një sëmundje kronike e lëkurës. Në Suedi kanë rreth persona me sëmundjen psoriasis. Simptoma është, të paraqiturit e njollave të.
- psoriazisul se poate datora paraziți
Psoriaza është një sëmundje kronike e lëkurës. Në Suedi kanë rreth persona me sëmundjen psoriasis. Simptoma është, të paraqiturit e njollave të.
- Sitemap